Wauw! Ik mocht een nachtje slapen in het mooiste hotel dat ik tot nu toe heb gezien. Ik heb het natuurlijk over het Boutique hotel Manzo’s Suites. Wat gelegen is in het hartje van de Zaanstreek en om de hoek ligt van Amsterdam. Het eerste Zaanse Boutique hotel met tien luxe kamers op het bruisende horecaplein de Dam. Elke kamer is ingericht in een ander thema waardoor iedere kamer uniek is. Toen ik arriveerde in mijn suite kon ik mijn ogen niet geloven. Het was net alsof ik was beland in een mini spa. Een ruime kamer, kingsize bed, rond bad, veel licht en een geweldig interieur. Is er nog een reden om deze kamer nooit meer uit te komen? Beneden het hotel ligt restaurant Manzo’s Bar Bistro dat net zo geweldig is ingericht als de Suites. Het is echt een aanrader om hier ook een hapje te gaan eten wanneer je in de Suites verblijft. Na een aantal heerlijke cocktails ging ik lekker slapen. Blijer kon je mij niet krijgen met het ontbijt op bed de volgende morgen. Voor een nachtje weg hoef je dus helemaal niet zo ver te gaan. Op een kwartier afstand van Amsterdam is dit een heerlijke plek om een weekend door te brengen. Met allerlei leuke winkels, restaurant en barretjes op loopafstand. Wat is er te doen in Zaandam? Genoeg! Wandel of fiets langs de culturele Zaanse spots zoals de Zaanse Schans, Het Czaar Peter huis en de Monet kunstroute. Voor een avondje uit kun je terecht op de dam of in het Zaantheather.

Share: