Milan Design Week

Even bij het begin beginnen. Natuurlijk had ik alle roddels over Milaan al gehoord. De designweek is het evenement voor alle interieurgekkies. Eerst zien dan geloven (zei ik die jaarlijks naar de VTwonen en Designbeurs ga). Het was tenslotte mijn eerste keer, gelukkig was niets minder waar want wat heb ik een hoop toffe dingen gezien. Zelfs als twintig jarige was dit schoolreisje het einde.

Daar gingen we dan vol spanning met de bus richting Milaan. Na een dag rijden zijn we aangekomen in Lörrach Duitsland, daar verbleven we in het Youth hostel. Gezellig gingen we met ze alle de kroeg in want ja, wie blijft er nou op z’n kamer zitten? Gelukkig was de dichtstbijzijnde kroeg een paar kilometer verderop. Ach je bent jong en je wilt wat. De volgende dag zijn we verder gereden en dit keer door naar Milano. Wel eerst een tussenstop bij het Vitra design museum in Wheil am Rhein. Mijn dag kon niet meer stuk. Zelf ben ik een groot fan van Vitra en zijn Charles en Ray Eames mijn twee grote helden. Lekker standaard ja. Blij was ik dus zeker met deze stop. We hebben zoveel informatie gekregen over het ontstaan van Vitra. Maar helaas aan alles komt een eind en zo ook aan het Design museum. Niet getreurd er stond ons nog een hoop te wachten.

Eenmaal aangekomen in Milaan verbleven we in het New Generation Hostel Urban Città Studi. Nog nooit heb ik zoveel gelopen in drie dagen tijd. En dan overdrijf ik niet met -+ 20 km per dag. Alleen Salone del Mobile (de beurs) was al gigantisch. Zo gigantisch dat ik er al heel snel klaar mee was. Echt hele toffe dingen mogen zien daar niet van, alleen het was zoveel dat ik al snel niet meer wist waar ik moest kijken. Dus ging ik heerlijk het centrum in om te kijken wat alle merken en designers voor ons in petto hebben. Ventura lambrate is dan ook de wijk waar je moet zijn geweest:venturaprojectslambrate. Maar ook wijken als Zona Tortona, Brera en San Gregorio was veel leuks te vinden afgelopen week.’S avonds zijn er ook te gekke feesten. Zo waren wij beland bij een of ander verlaten gebouw. Onze halve school stond daar, iedereen was aan het dansen. Ik heb mensen niet vaak zo blij gezien. Het was een week vol goed gezelschap, geweldige stad, te gekke exposities, een hele hoop borrels en onwijs veel inspiratie. We zijn weer een ervaring rijker! En wat voor een..