Dadara Expo: Open your Mind – So We Can Use Your Data

Vandaag ging ik langs KOCHXBOS een gallery in Amsterdam voor de tentoonstelling van Danïel Rozenberg beter bekend als Dadara. Waar zijn schilderijen te zien zijn van september tot oktober.

Danïel Rozenberg is een Nederlandse kunstenaar. In een vorig leven was Dadara ‘die housekunstenaar’ die met zijn flyers, posters en platenhoezen stevig z’n stempel drukte op de opkomende dancescene. In de laatste tien jaar heeft Dadara een roze tank opgeblazen in Ruigoord (Love, Peace and Terror), een houten driemaster in brand gezet op Burning man en Oerol (Fool’s Ark), een alternatieve grenspost opgericht in Dallas en op Lowlands (Dreamyourtopia) en is hij zijn eigen bank begonnen (Exchanghibition).

Dadara (Daniël Rozenberg) maakt gebruik van sociale media, kunstmatige intelligentie en grote data als een punt van meditatie. In een wereld waar online leven wordt gemaakt en ‘angst om te missen’ is de nieuwe mantra een nieuwe wereld waar onze dagelijkse ervaringen worden geworden een reis naar de innerlijke realiteit.

Dadara’s Mandalara’s zijn een moderne remix van een eeuwenoud fenomeen. Ze reageren op de wereld om ons heen. In de werken tackelt hij allerlei thema’s, vrij en kritisch. Geloof, het Facebook-tijdperk, betekenis van geld enzovoort … of wat je ook wilt: commentaar op een doordringende wereld. Zeer gedetailleerd en handgeschilderd in een stralend kleurenpalet, betoverend en hypnotisch. De mandalas zijn unieke werken. Zes werken uit de serie ‘Open your mind – So we can use your data’ zijn door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders geperst en handgemaakt op een tapijt met een diameter van 1,5 tot 3,5 meter. Moooi presenteerde de Open your mind Carpets op 30 september. De kick-off was in de KochxBos Gallery. Dadara en Marcel Wanders hebben de tentoonstelling geopend. Anderhalf uur later en 200 meter verder, net om de hoek van de galerij, had Moooi haar deuren geopend voor de presentatie van de Signature Carpets.  Met zijn mandalas kijkt Dadara terug, op zoek naar een bestelling in een steeds veranderende wereld.

Ook komt er binnenkort een boek uit over zijn werk! Ik heb er al een kijkje in mogen nemen. Dit wordt onwijs tof! http://www.kochxbos.nl/artist/31/dadara