Vieze handen krijg je niet van hout bewerken

Je kent het wel.. Wakker worden en even door je tijdlijn heen scrollen op Facebook. Daarbij zag ik vanochtend een onwijs leuk stuk van Het Parool over de Expo. Daarin schrijven ze dat vakman worden weer in is. Gelijk hebben ze. De afgelopen vier jaar heb ik een studie gevolgd op het Hout- en Meubileringscollege en daarbij heb ik de school steeds meer zien groeien. Van noodcontainers naar een heel nieuw extra schoolgebouw. Benieuwd naar het stuk? Neem dan snel een kijkje op www.parool.nl/amsterdam/vakman-worden-is-weer-in

Graduated

Na vier jaar lang zwoegen, behoorlijk wat examens en een eindproject van negen weken die behoorlijk veel tijd en aandacht vergde was het vandaag dan eindelijk zover. Iedereen moest vandaag op school komen aangezien we begonnen met het opbouwen van de EXPO 2017. Wat is de expo? Op het Hout- en Meubileringscollege houden ze elk jaar een eindexamenexpositie. Op de expositie staan alle geslaagde met hun eindwerkstuk. Elk lokaal wordt verdeeld in 50% Interieur 50% Meubel.

Eerst kregen we een mondelinge instructie over hoe de Expo moest worden ingericht. Daarna ging iedereen naar zijn of haar lokaal en aan de slag. Wat een chaos zeg. Iedereen liep langs elkaar heen. Gelukkig veranderde dat al snel en zag het er binnen no time top uit.  Alle mannen waren druk bezig met tillen en het schilderen dus wij hadden het gevoel een beetje in de weg te lopen.. Klein beetje maar. Dus hadden wij het briljante idee om even rustig naar de bouwmarkt te gaan. Om even wat extra rollers etc. te halen. Natuurlijk kreeg iedereen precies op dat moment te horen of hij/zij geslaagd was. Wij weer met een bloedgang terug naar school. Om vervolgens te horen dat ik Geslaagd ben! Op het HMC heb ik een vak mogen leren dat me nog steeds elke dag interesseert. Vandaar dat ik hier zeker verder in ga en daarom begin ik over een paar maandjes aan Akademie Vogue.

Benieuwd naar alle toffe eindwerkstukken? Kom dan een kijkje nemen op 11 & 12 Juli 15.oo – 21.oo.